Het is vandaag Vrijdag de 13de en is het eigenlijk een geluksdag.
Ik hebt het voor je opgezocht💫

De dag vrijdag is vernoemd naar de Noordse godin Freya, godin van vruchtbaarheid en seksualiteit. Vrijdag was de enige dag die aan een godin was gewijd en was verbonden met liefde en vruchtbaarheid. Dus een dag om te vrijen. Het was een geluksdag, vooral om in het huwelijk te treden.

Heidenen, daarentegen, zouden vandaag juist extra veel lol kunnen hebben.
Dit is onze dag! Valt er nog wat te vrijen?
Niet voor mezelf hoor, maar om de traditie in ere te houden.

Waarom is vrijdag de 13 de een ongeluksdag?
⬇️

De eerste kalenders waren gebaseerd op de schijngestalten van de Maan. Men leefde dus niet volgens het systeem met 12 maanden maar dat met 13 manen. Het heilige getal 13 was verbonden met vrouwelijke (maan)aspecten. Onze huidige kalender is in 45 v. Chr. ingevoerd door Julius Caesar en in 1582 door paus Gregorius hersteld en opgedrongen aan het westen en in alle christelijke landen doorgevoerd. Centraal staat de rondgang van de Aarde om de Zon. De verbinding met andere natuurlijke cycli is verloren gegaan met deze kalender. De 13 manen werden naar de achtergrond verdreven en het getal 13 werd bewust als ongeluksgetal bestempeld. Waarschijnlijk werd door de Kerk ook vrijdag als ongeluksdag bestempeld – een dag gewijd aan vrouwelijkheid, liefde, vruchtbaarheid, zelfs seksualiteit, dat kon niet!

Dus……..wat een onderdrukking en macht. Mooie vrouw jij mag zijn wie je bent met al je mooie seksuele vrijheid. Geniet ervan 💫

Wat ga jij vandaag doen 😉