Ik wil je graag uitleggen wat dit betekent dus hieronder alles over 21 december en waarom het belangrijk is.

21 december is de kortste dag, de dag dat de winter officieel begint en van oudsher een midwinters lichtfeest, dus een bijzondere dag!
De langste nacht herinnert je eraan dat duisternis niet leeg is, maar een oneindigheid waar licht wordt geboren. De oneindigheid biedt ruimte voor nieuwe ideeën en met het terugkerende licht kan het nog meer materialiseren. Deze tijd van stilte en weinig (zon)licht is de tijd om rust te nemen en gun jezelf deze rust, het is de tijd van zelfreflectie.Met het afnemen van het licht, neemt ook je activiteit af. Je keert naar binnen, zoekt de warmte op van het vuur en brand kaarsen, in plaats van je te warmen in het zonlicht.

Brand een kaars voor jezelf om het licht wat je bent te symboliseren!
Verbind je met alle lichten op aarde en het universum!

Wat kan jij nog meer doen om dit feest te vieren?
*Versier je huis met hulst, klimop en maretak (mistletoe).
* Sta vroeg op om het eerste licht van de zon te begroeten.
* Steek een Yuleblok, een blok eikenhout, aan of zet op een
eikenstronk een aantal kaarsen.
* De kleuren die bij dit feest horen zijn: wit, groen, bordeaux en warm-rood.Je begrijp nu ook waarom dit de kleuren van kerst zijn.
* Traditioneel wordt in groepen de strijd tussen koning Hulst en koning Eik nagespeeld.
*Eet Gedroogde peulvruchten en wintergroenten.
* Wat ook leuk is om voedsel te eten met een `zon`-thema, zoals brood in de vorm van een zon, zonnebloempitten, goudkleurig eten als kaas.
* Drink Kruidenbier of bisschopswijn.

We vieren traditioneel de geboorte van het nieuwe jaar en het begin van de winter, waarin een oude wijsheid en geloof in de grote goddelijke krachten van de natuur worden weerspiegeld. Het symboliseert de aangeboren creatieve krachten van de natuur die alleen onder het oppervlak liggen en het bevestigt dat vanaf deze dag de groei van het nieuwe leven zal worden gegarandeerd en het zaad zal doorbreken door de donkere aarde, de energie van de de levende zon.

De geboorte van een het goddelijk kind in de winter zonnewende heeft een centraal onderdeel van spiritueel geloof gevormd in de hele wereld sinds het begin van de geschiedenis in het oude Egypte, als de geboorte van Horus, de geboorte van Mithras in Perzië, de geboorte van Jezus. Kerstmis, de geboorte van de goddelijke zoon bij Alban Arthan van de druïden, enz. Deze feestelijkheden zijn het bewijs van hoe mensen die door grote afstanden en tijd gescheiden zijn, in een universeel spiritueel principe zijn aangesloten, dat nu net, en nog meer, relevant is als toen.

Ze spreken met ons van een mysterieus en universeel begrip van spirituele transformatie. Alle dingen die in de eerste plaats moeten worden geboren. Zelfs als de schepping door de grote moeder van het universum werd gedragen, moeten ook wij opnieuw geboren worden. De winter zonnewende is een viering van “op nieuw geboren worden”- niet van vlees, maar van de geest. Het is een viering van de geboorte van de spirituele zoon, de Christus, binnen het bewustzijn van een persoon in het proces van ontwaken.
Gesymboliseerd als een kind, net als de winter zon op zijn zwakste is, zal het groeien tot het bereiken van zijn volle kracht tot de zomer zoals de geest zich in voorbereid en groeit, om ze
volledig de duisternis in het licht te brengen.

De zin van de winter werkt op een aantal niveaus. In de kern is dit de geboorte van de zon, zowel algemeen als persoonlijk.
De stijging van de zon in de winter, uit de donkerste dag van het jaar, zegt dit dat de geboorte van het licht uit de donkere leegte op de eerste dag van de schepping is.
De zon die bestaat in de fysieke wereld als de straling die we in de lucht zien, bestaat ook in de hogere dimensies als een spiritueel vuur, als de spirituele bron van alle schepping.

De spirituele zon is een levend en goddelijk vuur, en de grootste bron van alle schepping, zoals uitgelegd in de oude heilige teksten van de wereld. Als het creëren van universele principes is de geboorte van de zon echter ook de geboorte van de geestelijke zon binnen een individu in het proces van verlichting. Het is geboren in de tijd van de meeste duisternis, en de fysieke zon geeft het leven aan de buitenwereld; de spirituele zon geeft het spirituele leven aan het individu, jij!

Ik wens je een mooi feest van het licht!
Liefs Joke