Uranus retrograde vanaf 15 augustus 2020. Staat ook jouw leven op z’n kop?

JokeStandardLeave a Comment

Deel mijn bericht

ASTROLOGIE
Volgens Bloom.be
14/08/2020
Uranus retrograde vanaf 15 augustus 2020. Staat ook jouw leven op z’n kop?
Uranus, de excentrieke buitenplaneet, doet maar liefst 84 jaar over zijn baan om de zon. Daardoor bevindt hij zich zo’n 7 jaar in elk dierenriemteken. Ongeveer 40% van de tijd, gemiddeld 5 maanden per jaar, loopt de planeet bovendien retrograde (schijnbaar achteruit), en dat heeft zo z’n gevolgen. Op 15 augustus loopt Uranus opnieuw retrograde in Stier, tot 14 januari 2020. Ontdek hier waarom je daar best rekening mee houdt.

Gedwongen tot verandering
Wanneer Uranus een transit ondergaat word je als het ware gedwongen om veranderingen door te voeren in je leven. Je wordt dringend aangespoord om op persoonlijk, creatief en spiritueel vlak te groeien, te evolueren. Wanneer je dit weigert te doen, en je gezellig nestelt in je comfortzone, zal je daar op lange termijn de negatieve gevolgen van dragen.
Uranus schudt je wakker
Uranus retrograde astrologie effect verandering Bloom web
Uranus retrograde kun je vergelijken met een bliksemschicht, die plots inslaat en mogelijks je vertrouwde, bestaande structuren tot as reduceert. Schokkende gebeurtenissen zijn niet ondenkbaar.

Dat klinkt misschien allemaal best negatief, maar dat hoeft het zeker niet te zijn. Uranus staat er daarmee ook voor bekend in staat te zijn iedereen wakker te schudden. Je wordt gedwongen om bepaalde zaken onder ogen te zien, die je misschien intuïtief al wist, maar waarmee je de confrontatie niet wilde aangaan. Deze wake-up calls, die vaak brutaal getimed zijn, kunnen ons ertoe aanzetten om delen van onze ego-identiteiten los te laten die dreigen het hele systeem te verstikken. Gelukkig zorgt deze terugloopfase ervoor dat je objectiever in het leven staat. Dit laat je toe om optimaal gebruik te maken van de Uranusenergie, en je eigen realiteit écht te transformeren.

Dit is geen periode om plannen in de koelkast te laten liggen, maar om effectieve veranderingen door te voeren die er eigenlijk al lang zaten aan te komen. Dit kan zich op elk domein in je leven bewerkstelligen: je persoonlijkheid, gezinssituatie, gezondheid, werkgelegenheid, gedrag, hobby’s, liefdesleven…

Tips om Uranus retrograde zonder kleerscheuren door te komen

1. Durf patronen te doorbreken, oude gewoontes los te laten, uit je comfort zone te stappen.

Ja, het vertrouwde voelt veilig aan, maar daar geraak je niet meer vooruit. Spartel niet te veel tegen, maar geniet net van dat extra duwtje in de rug.

2. Sta jezelf toe om je eigen verhaal te herschrijven.

Naarmate de jaren verstrijken, hoe meer je aan bepaalde verwachtingen moet voldoen op basis van je status, gedrag, visies. Nochtans ben je niet verplicht om hetzelfde pad te blijven volgen, het is oké om je politieke voorkeur te wijzigen, een andere job aan te nemen waardoor je een financiële set back ervaart of gewoon om te stoppen met jezelf steeds weg te cijferen.

3. Gun anderen de ruimte.

Wanneer je omgeving je niet aanvaard voor wie je bent, werkt dit enorm contraproductief. Zorg dat je anderen behandelt hoe jij zelf behandeld wil worden. En steun hen in de rol die ze op dat moment wensen te vervullen, ook al past dit misschien niet meteen in jouw wereldbeeld.

4. Omarm de reality-checks.

Tijdens Uranus retrograde voelt het alsof elk onopgelost of genegeerd probleem plots aan de oppervlakte komt. Spanningen binnen de familie, onverwerkte trauma’s, openstaande schulden… Deal with it, het is nu of nooit.

5. Sta open voor nieuwe, ‘vreemde’ dingen.

Uranus verbrijzelt het label ‘normaal’, waardoor alle deuren openstaan om je te verdiepen in zaken die voorheen naar de achtergrond werden verbannen. Bekijk een surrealistische film, lees een Japanse graphic novel, consulteer een kaartlegger of astroloog… Niets blijft langer een taboe! Bron bloom.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *