Symboliek van Pinksteren

JokeStandardLeave a Comment

Deel mijn bericht

Een duif trekt mijn aandacht als ik mijn voordeur opendoet. Een mooie duif, welke ik niet in onze omgeving tegenkom, loopt parmantig heen en weer en is zeker niet angstig als ik dichterbij kom.Vreemd, de duif blijft maar heen en weer lopen en kijkt mij als ik later voor het raam sta aan en loopt weer verder. Hij loopt kwassie eten te scharrelen maar blijft regelmatig kijken of ik er nog sta. Je komt met een boodschap voel ik. Wat de uitstorting van de heilige geest als symbool staat in de geschriften wil deze duif aangeven dat het tijd is om ons over te geven aan het licht vanuit onze diepste kern. Geen zinnebeelden maar realiteit ten top! niets meer niets minder, Jij bent LICHT! Het is tijd om de grote sprong te wagen in de diepste kern van jezelf. Geen twijfels geen angst maar zoals velen die ons voor zijn gegaan niets anders als volgens de waarheid te leven. Het is zoals het is geen transformatie meer maar neerzetten van wie je bent. Je weet al lang genoeg wat je doelen zijn dat je hier niet voor niets bent, dat de nieuwe aarde die aarde is waar jij voor gekozen hebt. Je hebt lang genoeg tijd gehad om alles uit te zoeken wat je allemaal kan omzetten. Nu is het de tijd om het te gaan doen. Velen raken nu in paniek, niet doen! Jij weet wat je te doen staat, denk niet zoveel na maar handel vanuit je oorsprong! Dit is de boodschap van licht! Dank aan de duif dat hij door zijn komst mijn aandacht gericht is op het ontvangen van de boodschap.

Ik wens je mooie Pinksterdagen!

©Joke Slagmolen

De Pinksterduif staat symbool voor het neerdalen van de Heilige Geest: deze vogel kan loodrecht landen en symboliseert daardoor heel direct de verbinding tussen boven en beneden. Ook was de duif de vogel van de lichtgodin Istar en van Venus, godin van liefde en vruchtbaarheid. In oude tempels huisde veel duiven, deze werden de ‘gasten van de goden’ genoemd.

In het christendom is de duif vooral symbool van de Heilige Geest. In het verhaal van Jezus doop in de Jordaan wordt verteld dat de Heilige Geest in de gedaante van een duif op Hem neerdaalde. Hij geldt vooral als zinnebeeld van de levensgeest, de adem en de ziel. Verbonden met het mysterie van de Heilige Graal en het wakker worden van het hoger ik in de ziel vrouwelijkheid en moederlijkheid.

Pinksteren ook het feest vol toekomstmuziek, wanneer we allemaal deze taal van Liefde spreken is er vrede.


Wat is Pinksteren eigenlijk?

Pinksteren is een Grieks woord “pentekoste” wat vijftigste betekent. Bij sommige ook bekent als Sinksen. Dit is de vijftigste Paasdag, de laatste dag van de Paastijd. Met Pinksteren wordt herdacht dat de Heilige Geest neerdaalde over de apostelen, dit wordt beschreven in het nieuwe testament. Op eerste Pinksterdag waren de gelovigen in een huis en dachten ze een stormgeluid te horen en zagen ze vlammen boven de hoofden van de anderen zich verspreiden. De gelovigen wisten op dat moment dat God hun de heilige geest had gegeven. Jezus had dit al beloofd voordat hij naar de hemel ging en omdat Jezus niet meer op aarde was kwam de heilige geest bij de mensen om het geloof aan mensen in hun hart te geven. Plots konden de mensen in allerlei vreemde talen praten en konden ze iedereen vertellen over God’s grote daden en zijn zoon Jezus. Ze doopten 3000 mensen en hiermee is het begin van de christelijke kerk en daarom nog steeds een belangrijk feest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *