Herfst equinox

JokeStandardLeave a Comment

Deel mijn bericht

De herfst equinox valt in 2019 op 23 september, wanneer licht en donker hetzelfde zijn. Dit is een tijd van verschuiving van de seizoenen, en een tijd waarin de energie van de zon en de maan volledig in balans zijn.
In het noordelijk halfrond zijn we klaar voor de herfst en in het zuidelijk halfrond zijn we klaar voor de lente.
We zijn allemaal afgestemd op de aarde en op elkaar, dus als er belangrijke veranderingen in de natuur zijn resoneert onze ziel hierop.
De bomen zijn klaar om hun bladeren loslaten te laten om zich voor te bereiden op de winter.
Afronden is een thema wat vooral te ervaren in september. De energie van de herfst equinox gaat ons helpen de dingen die we niet meer nodig hebben los te laten en omarm we het nieuwe.
Het universum spreekt altijd via de natuur, dus het is belangrijk om in de gaten te houden hoe jij je voelt en hoe de energie van de equinox je begeleid. Iedere ziel is anders, en iedere ziel heeft een andere reis, dus let op wat voor jou goed voelt.
Jaren geleden werd equinox beschouwd als een zeer heilig en krachtige tijd van verandering. Nu hebben de meeste van ons de neiging om de geweldige transformatie en verandering wat een equinox met zich mee brengt te negeren.
Zie de equinox als een herinnering dat we allemaal veranderen en dat transformatie een natuurlijk proces is en een onderdeel is van het leven.
Als de bomen zich zouden verzetten tegen dit proces, dan zouden ze niet voorbereid zijn op wat komen gaat. Als de bloem zich verzet tegen de bloei, dan zou ze nooit de volle schoonheid hiervan zien. We moeten erop vertrouwen dat alles wat we voelen en ervaren nodig is om te groeien, we worden voorbereiden op wat er komen gaat.
Het maakt niet uit waar je woont, het is belangrijk om je energie in evenwicht te brengen in de equinox tijd. Zoals de oude dichter Rumi zegt:
“life is a balance between holding on and letting go”, en dit is heel toepasselijk voor de energie van deze herfst equinox.

© Joke Slagmolen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *