Op 21 januari 2024 gaat Pluto weer in Waterman gaat lopen. Zoals ik al vaker heb aangegeven is Pluto een belangrijke aanduider van tijdsgeest. De processen gaan niet snel nu Pluto nog in het aardeteken Steenbok loopt, maar grondig is het wel. Pluto keert op 2 september 2024 terug in Steenbok om op 19 november 2024 weer in Waterman te gaan lopen. Pluto gaat dit jaar zijn stempel pas goed op dit teken drukken. In 2023 liep Pluto al eventjes in dit revolutionaire teken. Waterman is een luchtteken en dit geeft een heel andere energie te zien. Waterman is onder andere verbonden met communicatie, netwerken, geestverwanten, intelligentie, analyseren, theoretiseren, concepten en abstractie. Waterman houdt van helderheid en het denken gaat in dit teken snel. Met Pluto in Waterman krijgen we dan ook een versnelling van alle processen.

Het jaar 2024 wordt een belangrijk overgangsjaar. We zijn getuige van de transitie naar een nieuw tijdperk wat dit jaar sterk voelbaar wordt. In 2025 gaat Uranus al even in Tweelingen lopen en Neptunus in Ram. Met andere woorden: drie mysterieplaneten gaan de komende jaren van teken veranderen. Deze veranderingen lopen synchroon met het verruilen van een oude wereld voor nieuwe wereld. Met Pluto in Waterman breekt er een tijdperk aan van ongekende technologische revolutie. Wat nu nog science fiction is kan zomaar werkelijkheid worden. De technologische ontwikkelingen gaan ongetwijfeld sneller dan we ons nu nog kunnen voorstellen. Het gebruik van artificial intelligence wordt gemeengoed. Pluto in Waterman gaat ons uiteraard voor uitdagingen plaatsen, want Pluto blijft Pluto. In de periode dat Pluto in Steenbok liep heeft de elite veel macht naar zich toe kunnen trekken. Deze machtsstructuren brokkelen af. Met Pluto in Waterman gaat er het nodige aan het licht komen wat met Pluto in Steenbok heeft kunnen voortwoekeren. Doofpotten worden opengebroken, leugens en bedrog komen aan het licht. De waarheid wil gekend worden, hoe dan ook!

Wat kunnen we dit jaar nog meer verwachten aan belangrijke astrologische ontwikkelingen? Allereerst gaat Jupiter, de planeet van wijsheid en expansie, dit jaar van teken wisselen. Momenteel loopt Jupiter nog door Stier wat comfortabel aanvoelt. Op 21 april 2024 staan Jupiter en Uranus samen aan de hemel op 21° Stier. Jupiter maakt ongeveer elke 14 jaar een conjunctie met de planeet Uranus, maar niet in het teken Stier! De laatste keer was namelijk in mei 1941. Hoe dan ook kun je doorbraken en plotselinge (lucratieve) kansen op je pad verwachten afhankelijk waar deze samenstand in de geboortehoroscoop valt. En wat die kansen betreft, die kun je pakken. Alles wat je laat liggen, komt niet meer terug.
Ilse Berg