Contact met je hogere zelf

JokeStandardLeave a Comment

Deel mijn bericht

Je bron is de voeding van oneindige liefde, wijsheid en energie in het universum. Voor jou kan de bron betekenen,  god, godin, universele intelligentie, de grote geest, de hogere macht, of jouw ware essentie. Hoe dan ook, het is aanwezig in ieder van ons.
Je kunt je bron benaderen met je hogere zelf, de wijze die in je huist. In contact zijn met je hogere zelf wordt gekenmerkt door een diep gevoel van weten en zekerheid, van kracht, liefde en wijsheid. Je weet dat jij je eigen ervaring met het leven creëert en dat je de kracht hebt om de ervaringen van het meest belangrijke en noodzakelijk te maken voor je eigen leerproces.

We hebben allemaal ervaringen gehad met onze hoger zelf, hoewel we het niet op die manier hebben ervaren. Ik voel me uitzonderlijk hoog, duidelijk, sterk, ” bovenaan de wereld ” of ” in staat om bergen ” te verplaatsen ” zijn aanwijzingen dat je verbonden bent met jouw hogere zelf; dus dit is de ervaring van ” verliefd worden “… als je je goed voelt over jezelf. En de wereld, omdat je liefde voor een ander mens voelt zorgt dit dat je met je hoogste zelf verbonden bent.
Als je bewust wordt van de ervaring van je hogere zelf, zal je vinden dat het maar sporadisch voorkomt.  Op één moment voel je je sterk, helder en creatief, het volgende moment kan je weer in verwarring en onzekerheid worden gebracht. Dit lijkt een natuurlijk onderdeel van het proces te zijn. Zodra je bewust bent van je hogere zelf, kunt je er op vertrouwen dat wanneer je het nodig hebt het er is, en geleidelijk zul je merken dat je meer en meer in contact komt en blijft.

Het verband tussen je persoonlijkheid en je hogere zelf, zijn twee kanalen, en het is belangrijk om de stroom in beide richtingen te ontwikkelen:
Wanneer je tijdens meditatie een innerlijke rust kan ervaren, open je het kanaal voor hogere wijsheid en begeleiding om door je intuïtieve geest heen te komen. Je kunt vragen stellen en wachten op antwoorden doormiddel van woorden, mentale beelden of indrukken.

Wanneer jij jezelf ervaart als de mede-schepper van je  leven, maak je keuzes over wat je wil creëren. Door de oneindige energie, kracht en wijsheid van je  hogere zelf  kun je de keuzes doormiddel van visualisatie bevestiging.

Als het kanaal in beide richtingen vrijelijk stroomt, wordt je geleid door je hogere zelf/ wijsheid, en is gebaseerd op die leidraad, maak jij je keuzes en creëer je de wereld op de hoogste, mooiste manier.
Bijna elke vorm van meditatie zal je uiteindelijk brengen naar een ervaring van je bron, of je hogere zelf. Als je niet weet wat hoe deze ervaring voelt, maak je er geen zorgen over. Ga verder met je ontspanning, visualisatie en bevestiging. Uiteindelijk zult je een aantal momenten beleven tijdens je meditaties wanneer er een soort “klik” in je bewustzijn is en je voelt dat de dingen echt werken. Je kunt zelfs een stroom energie beleven die door je heen stroomt of een warm, stralende gloed in je lichaam. Dit zijn tekenen dat je de energie van je hogere zelf begint te kanaliseren.
© Joke Slagmolen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *