Aller heiligen

JokeStandardLeave a Comment

Deel mijn bericht

1 november is het aller heiligen de betekenis lees je onderaan deze blog. Het verzoek vanuit de engelen en lichtmeesters rijken om hier morgen aandacht aan te geven. Maar dan niet vanuit het kerkelijke gezag maar vanuit de oorsprong is het een lichtfeest. Aller zielen om licht te sturen naar alle zielen en niet bedoeld enkel de zielen die niet meer op aarde zijn,  ook zij die ook op aarde of op een andere stelsel zijn. Een dag om stil te staan bij jezelf, jij als ziel. Iedere ziel is licht niet iedere ziel is zich bewust van dit licht. Bewust zijn van wie jij bent wat jou doel is waarvoor ben jij naar aarde gekomen? Bewust zijn van de zielen die zich nog niet bewust zijn van het pure licht. het verzoek is om op 01 november je licht te sturen naar aller zielen en niet enkel met aller heiligen. Eenheid creëert om geen afscheiding meer te hebben maar samen één te zijn. Eenheid is een Goddelijk gegeven! Licht puur en zuiver zijn dit vanuit jouw stralende ziel naar aller zielen. Vanuit de lichtrijken zal er een stroom van  licht naar de aarde komen( en dit is al zo te voelen) om jou licht te begeleiden. In deze stroom kun je rust en liefde ervaren. Stroom  mee op deze mooie liefdevolle energie, en werk samen met de engelen en lichtmeesters, Shine!
Engel Jezuël

©  Joke Slagmolen


Allerheiligen (1 november) of Feest van alle Heiligen, is een katholieke feestdag waarop alle heiligen van de Rooms-Katholieke kerk gezamenlijk worden vereerd en herdacht. De Katholieke Kerk kent al sinds de eerste jaren van het Christendom vele martelaren. Martelaar (van het griekse woord martus = getuige) was de bijzondere eretitel voor degenen die gedurende de christenvervolgingen in het Romeinse Rijk hun trouw aan het christelijke geloof met de dood moest bekopen. Deze martelaren werden oorspronkelijk in een gezamenlijke herdenking van alle martelaren vereerd, maar Gregorius III veranderde in 732 het martelarenfeest in Allerheiligen. Niet alleen martelaren, maar ook heiligen, dit zijn gelovigen die door hun leven een bijzonder getuigenis hebben afgelegd van hun geloof in Christus, worden dan herdacht.
In 844 werd de oorspronkelijke datum (van 13 mei)  veranderd in 1 november (begin dag van de winterperiode volgens de regel van Benedictus) en werd het een herdenking van alle heiligen die geen eigen feestdag of gedachtenis hebben.bron:www.klap.net

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *