Nieuwe maan 30 augustus 2019

12:38 uur

Hoosbuien met hagel en tropische hitte, we worden geconfronteerd met uitersten buiten onszelf en wellicht ook in onszelf. De afname van zonlicht maakt duidelijk dat we ons in de overgangsfase begeven van licht naar donker, weldra ook van buiten naar binnen. Deze tijd kan levendige dromen of een onstabiel gevoel geven. Als je tijd maakt om inzicht te krijgen in je gevoelens, kun je meer duidelijkheid krijgen over jouw eigen waarheid.

Ontdek wat jou in vervoering brengt, wat vreugde geeft en waarin je goed bent (geworden). De nieuwe Maan van het Hemelvuur valt tussen twee oogstfeesten in. Bekijk jouw bereikte oogst en ook of die overeenkomt met je gewenste oogst. Waardoor heb je iets wel of niet bereikt? Wat kun of wil je bijstellen om in de komende maanden jouw doel te bereiken?

De Maan in Maagd helpt je om nuchter te kijken en praktische stappen te ondernemen. Tegelijk kun je ervaren dat je kieskeurig bent, probeert nuttig bezig te zijn of controledrang hebt. Probeer zekerheid in jezelf te ervaren. Wees niet te kritisch op jezelf, maak tijd om te voelen wat jij nodig hebt en waarnaar jouw hart uitgaat. Zuiverheid is mooi, maar het kan de lat steeds te hoog leggen en dan put je jezelf uit.

Mars staat bij de Maan en de Zon. Dat geeft veel energie en het verlangen om actie(s) te ondernemen. Je kunt duidelijk in jezelf voelen welke passie of welk verlangen er in je speelt. Dit is een goed moment om iets nieuws te starten, een nieuwe strategie in te zetten of iets nieuwe energie in te blazen. Als je niet meteen richting aan je gevoel kunt geven, kun je in rusteloosheid vervallen. Waak voor impulsiviteit, want als je meteen reageert op een gevoel (vooral als het gaat om irritatie over kleinigheden) kun je sneller iets kapot maken dan je het kunt opbouwen. Gelukkig staat Venus dichtbij, wat helpt om creatief en diplomatiek te handelen, met charme dingen gedaan te krijgen of geduld op te brengen tot het moment juist is.

De Maan staat op 6 ĚŠ47 Maagd
Bron: Petra Stam