25 Juli  –  Dag voorbij de tijd

JokeStandardLeave a Comment

Deel mijn bericht

Een dag voor het nieuwe jaar volgens de Maya’s  (26 juli) bestaat er één dag die als “los” wordt beschouwd, een dag die losgekoppeld is van de tijd. Een dag verbonden aan leven en aan een nieuw begin. Een dag waarop rituelen worden uitgevoerd, healing plaatsvinden en het lichaam en de geest van de mens en de aarde wordt opgeschoond. Een dag van verzoening en van universele energetische vergiffenis en verbinding, een dag van kosmische vrijheid, een dag waarop de mens weer leert inzien dat het omgaan met tijd grote vaardigheid en kennis vereist.

De oude Maya zeiden; “Zoals de lucht de omgeving creëert waar in ons fysieke lichaam functioneert zo vormt de tijd de omgeving waarin ons mentale lichaam handelt, denkt een voelt. De tijd bestaat uit onregelmatige maanden, gestructureerde dagen vol van afgemeten mechanische uren en minuten, dit is dus de omgeving waarin ons mentale stuk momenteel functioneert: een mechanische onregelmatigheid. Tijd heeft geen eigenaar, zoals zuurstof en lucht geen eigenaar hebben. Wanneer we bewust ademhalen voeden we op een bewuste manier onze cellen met zuurstof en ondersteunen hen bij al hun functies. Wanneer we bewust omgaan met tijd voeden we op een bewuste manier ons denken. Kwalitatief hoge lucht zorgt voor een kwalitatief hoog lichaam. Kwalitatief hoge tijd zorgt voor een kwalitatief hoog bewustzijnsniveau.“ Deze Maya wijsheid is naar mijn idee op dit moment van groot belang. Zij vormt een overweging waardoor we bewuster met tijd om kunnen gaan, ons door de tijd kunnen laten voeden en een nieuw mentaal evenwicht kunnen creëren door kwalitatief hoogwaardige tijd te beleven.

De kalenders van de Maya brachten niet alleen een dagindeling en in jaar indicatie, maar zij vormden ook een manier om de tijd van de aarde af te stemmen op de frequentie van het universum. De huidige/westerse mens is in zijn leven volledig ingericht naar de huidige, afgebakende, bijna staccato kalender. Het leven, de omgangsvormen, de maatschappij, de sociale structuren en de economie zijn daar allen op afgestemd. Door deze afstemming is het voor ons best lastig om de Mayakalender ten volste te begrijpen. Ons brein past immers het tijds denken van de moderne mens op het tijds denken van de Maya. De uitgangspunten en de beleving zijn echter dusdanig anders dat deze twee vormen van “tijds denken” niet op elkaar te passen zijn. Ons brein is afgestemd op rigide cycli en één jaarindeling van 12 maanden die wij automatisch volgen. Terwijl de filosofie van de Maya juist is dat tijd niet automatisch te volgen is.

De oude Maya’s gebruikte 17 verschillende kalenders tegelijkertijd! En wij blijven ons leven vaak inrichten naar die ene gregoriaanse kalender. Een zonnejaar bestaat uit 13 maanden van elk 28 dagen die samen het 364 dagen vormen. De ruimte die de aarde nodig heeft om een cirkel te draaien om de zon. Met een dag buiten de tijd om die de mens de ruimte biedt om zich te verbinden met de aarde, een dag die eenheid brengt en die een nieuw begin aankondigt. Het is een dag die alle richtingen bij een brengt. Het Westen, het noorden, het oosten, het zuiden, boven, beneden en het hart. Het is een dag waarbij je al deze richtingen als jezelf herkent en erkent. Waarin je dus letterlijk even stilstaat, in je centrum staat en je verbindt met je oorspronkelijke kracht. Het is een dag waarop we weer kunnen ervaren dat alles één is. Deze dag buiten de tijd geeft ons de mogelijkheid om ons individuele en ons gemeenschappelijke bewustzijn te doen groeien.

25 juli is de dag waarop de 13 maanden bij elkaar komen, het is een dag van vrede en vrijheid, de dag waarop we onze heilige individuele en gemeenschappelijke kern erkennen. Het is de dag waarop het licht van alle mensen die het pad van het licht bewandelen op energetisch niveau “bij elkaar komt” en door dit contact creëren deze mensen meer licht en zenden zij dit licht naar de aarde. Het is een dag waarop de mens toegang krijgt tot de energie van de ligt wezens die momenteel niet op aarde gematerialiseerd zijn. Het is een dag waarop het kristal, het centrum van de aarde straalt en harmonie brengt naar elk levend wezen op aarde en elk levend wezen naar buiten.

Bron: https://mailchi.mp/…/de-betekenis-van-25-juli-volgens-de-ou…

Wil je een kijkje nemen in liktree daar vind je alle links van mij.

https://linktr.ee/Jook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *