20 maart begint officieel de lente

JokeStandard2 Comments

Deel mijn bericht

20 maart begint officieel de lente

De lente wordt veelal geassocieerd met vruchtbaarheid en voedselproductie. In Europa worden in de lente de eenjarige voedselgewassen gezaaid. Door de effecten van de lente op de natuur wordt de lente vanouds gevierd met vruchtbaarheid symbolen. Restanten hiervan zijn te zien in symbolen als de meiboom, de paashaas en zijn eieren, en de stok met het haantje bovenaan tijdens Palmpasen.

De lente staat voor een nieuw begin de winter ligt achter¬†ons en we hebben de tijd gehad om ons te bezinnen. De lente geeft mogelijkheden, nieuwe kansen vernieuwing…………de zaden worden gezaaid groei kan beginnen……ook voor ons betekend dit dat we aan een nieuwe fase beginnen, en zeker in het wereldwijde/collectieve proces.

Lente equinox
De Eimaan laat ons inzien dat alles wat we gezaaid hebben nog heel veel bescherming en ondersteuning nodig heeft.
Het zo pas ontloken tere begin van de zaadjes is niet altijd opgewassen tegen de krachten van de natuur. De onschuld van de pas geplante zaadjes wordt soms door de harde realiteit van het leven omver geworpen.
Om onze dingen die we gezaaid hebben te beschermen en te ondersteunen in het ontkiemen en groeien kun je hulp vragen aan de Godin, alle Meester van het Licht, alle natuurwezens en alle elementen je te helpen bij bescherming en ondersteuning. Met Ostara vieren we dat het duister en licht in evenwicht zijn!!!!!!
Onze duistere en lichte kant moeten zoveel mogelijk in evenwicht zijn om het groeiproces zo krachtig mogelijk te laten verlopen, zodat we aan het eind van het jaar ons doel kunnen oogsten.
Daarom vieren we met de lente equinox dit feest met vreugde, wijsheid en dankbaarheid zodat we de levenskracht van de dingen die we gezaaid hebben zoveel mogelijk kunnen versterken, en nu zo belangrijk!
Wij maken gebruik van de vruchtbare tijd van Ostara, om ons zaaigoed zoveel mogelijk kracht en vruchtbaarheid mee te geven in de ontwikkeling waar we nu wereldwijd in zitten
Wij vragen hierbij kracht, wijsheid en liefde van de Moeder Godin, Vader God en alle zielen van het licht.
Moge zij ons helpen in dit proces waar we allen doorheen gaan.
© Joke Slagmolen

2 Comments on “20 maart begint officieel de lente”

  1. gezaaid hebben we , en als we blijven staan voor wie we werkelijk zijn ,
    komen we met z”n allen door dit proces

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *