20 juni zomerzonnewende

JokeStandardLeave a Comment

Deel mijn bericht
 
Het is zeker al te voelen dat de zomerzonnewende haar energie vrijgeeft en met name het hart en thymus chakra geven een drukkend gevoel. Terug naar de oorsprong terug naar je ware ik! De Godinnen energie wordt nog meer vrij gegeven in deze energie en hiermee komt weer een diepere laag kracht vrij! Adem diep in naar de onderste twee( stuit en heiligbeen)  chakra’s en langzaam uit via je hart/ thymus chakra. Vraag Aartsengel Chamuel en Zadkiel en Isis en Sofia je hierbij te helpen een diepre laag kracht vrij te maken. Een diepre laag van de laatste ondergang van Atlantis komt er vrij en wellicht besef je hiermee dat je er al een hele tijd mee bezig bent om dit vrij te maken. Ik zelf droom over heftige stukken van de laatste val. Dit  is nodig om de totale ervaring kompleet te maken en  het karma stuk los te gaan laten……Succes en een mooie Zomer zonnewende!

 
Het meest tot de verbeelding sprekende zonnewende feest is Stonehenge in Groot-Brittannië, het oeroude monument op de groene vlakten van Salisbury.
Op de langste dag van het jaar verschijnen de eerste stralen van de opkomende zon daar precies vanachter de reusachtige Heel Stone, gadegeslagen door duizenden mensen van zeer divers pluimage en hun aantal neemt elk jaar toe. Mensen leefden vroeger dicht bij de natuur. Ze konden niet lezen en schrijven, ze kwamen hun dorp nauwelijks uit. Ze zagen dingen gebeuren, maar begrepen die niet. Dus waren er al snel magische krachten aan het werk.”
Dat bijgeloof, de magie van de zonnewende, is altijd gebleven. Wie tijdens het solstitium aestivum trouwt, zal gezegend zijn met een lang, gelukkig en bovenal vruchtbaar huwelijk; ook in onze tijd van computers en ruimtereizen kiezen nog steeds veel stelletjes ervoor om elkaar op de langste dag van het jaar het ja-woord te geven.
Gewassen die op die dag worden geplant, zullen weelderig groeien en bloeien en een rijke oogst opleveren en kruiden die dan worden geplukt, houden het kwaad buiten de deur. Bron:www.nu.nl
Wat is een zonnewende ?

De zonnewende (in het Latijn: solstitium oftewel zonnestilstand) is de gebeurtenis waarbij de zon, gezien vanaf de aarde, de noordelijkste of zuidelijkste positie bereikt. Op aarde wordt deze positie gemarkeerd door de beide keerkringen: de Kreeftskeerkring (Engels: Tropic of Cancer) in het noorden en de Steenbokskeerkring (Tropic of Capricorn)  in het zuiden.
Naarmate de zon schijnbaar in de richting van de Kreeftskeerkring beweegt, worden de dagen op het noordelijk halfrond langer en op het zuidelijk halfrond juist korter. Wanneer de zon schijnbaar naar de Steenbokskeerkring beweegt, is dit andersom. De zonnewende is het moment waarop de zon precies boven de betreffende keerkring staat.
Het middelpunt tussen beide punten wordt bereikt als de zon precies loodrecht boven de evenaar staat. Er is dan sprake van een equinox of nachtevening. Dag en nacht zijn dan overal op aarde even lang. We vieren de langste dag en gaan ons opmaken voor de herfst en daarna de winter.

De wendes zijn overal op aarde op hetzelfde moment. Het tijdstip is daarom in UTC gegeven.
 Bron:http://www.geographixs.com/zonnewende.html

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *