10 januari volle maan en maansverduistering

JokeStandard1 Comment

Deel mijn bericht

Volle maan en maansverduistering 10 januari 2020

20:22 uur

Hoewel het winter is, blijven grijze wolken, regenbuien en temperaturen net boven nul het weer bepalen. Deze eerste volle maan in het nieuwe jaar schijnt een fel licht door de nieuw geopende deur, zodat je een glimp kunt opvangen van wat jij wilt laten groeien de komende maanden. Het kan gaan om een voornemen, een idee of project, alles waarvan je ervaart: ja, dát voelt goed, daar wil ik voor gaan!

Bij de afgelopen nieuwe maan heb je wellicht gevoeld wat je niet wilt meenemen in een nieuwe cyclus, zodat er ruimte komt voor iets anders, en beseft welke ervaringen of successen je wel meeneemt. Een volle maan vraagt je te luisteren naar je dromen. Word je bewust welke deuren je (verder) wilt openen nu het donkerste deel van het jaar achter ons ligt en het wiel de andere kant op gaat bewegen. Het is een tijd om optimistisch te zijn en de uitdaging aan te gaan voor een nieuwe start.

De volle maan staat in het sterrenbeeld Kreeft. Dit waterteken kan maken dat je zorgzamer bent, dat er overgevoeligheid ontstaat of dat oude emotionele dingen komen bovendrijven. Hierdoor kun je sneller gekwetst zijn of besluiten je terug te trekken als het lastig wordt. Juist als je wordt geconfronteerd met emotionele zaken, is het goed om te ervaren wat jouw verwachtingen zijn en of je die moet bijstellen. Asteroïde Ceres heeft ook te maken met zorgen, beschermen en dragen, maar zij laat je ook ervaren waar de balans is doorgeslagen: is het misschien tijd om afscheid te nemen van een persoon, situatie of zaak die alleen maar energie neemt? De Zon schijnt licht op de Maan vanuit Steenbok, wat een dosis nuchterheid geeft, maar ook onverbloemde duidelijkheid zodat je kunt zien wat er werkelijk speelt. Mercurius staat direct naast de Zon en tegenover de Maan, waardoor het moeilijk is om te zeggen wat je voelt. Door misverstanden kan strijd ontstaan en vooral op een moment dat je geëmotioneerd bent is het goed eerst even afstand te nemen voordat je je uit.

In het begin van de avond is er een gedeeltelijke maansverduistering. De maankrachten (emoties, gevoelens, dromen en angsten) komen als het ware tijdelijk in de schaduw te staan. Hierdoor kan het zijn dat je even niet goed weet wat goed voor jou voelt of wat jij nodig hebt. Ga na wat er in je opkomt die dag (gedachten, gevoelens, ideeën, wensen) die dag en neem het mee de komende maanden om er meer licht op te schijnen. Saturnus en Pluto staan tegenover de volle maan en bepalen de energie van deze eclips. Juist als je een gevoelig en empathisch mens bent is het belangrijk je te beschermen in de huidige harde

wereld en tegen meedogenloze mensen. Tegelijk vraagt deze eclips je om jouw prioriteiten duidelijk te krijgen en daarnaar te leven.

De gedeeltelijke maansverduistering is zichtbaar in Nederland: start: 18:06 uur
Max: 20:10 uur
Einde: 22:15 uur

De eclips

Een maansverduistering werkt thema’s uit die een half jaar tot een jaar lang door spelen. De hemelse standen van dat moment bepalen welke thema’s dat zijn. Deze gelden persoonlijk maar natuurlijk ook mondiaal. Tijdens deze gedeelde verduistering doet het belangrijkste aspect van dit jaar mee, namelijk de samenstand van Saturnus en Pluto.

De volle maan staat op 20 ̊ Kreeft, Saturnus en Pluto staan er tegenover op 22 ̊ Steenbok. Dat geeft extra spanning. In de wereld en in het je leven merk je waarschijnlijk wat niet meer werkt, wat vraagt om hervorming. Welke oude vormen laat je los, welke komen er voor in de plaats? De vele demonstraties en de spanning in de wereld hebben hier veel mee te maken. Oude machten willen vasthouden en niet loslaten. Dat kan confrontaties opleveren, demonstraties, hervormingen… Wat je daar zelf mee kunt, is steeds afstemmen op je intuïtie. In je eigen leven heb je de afgelopen maanden wellicht wel onrust gevoeld, wilde je knopen doorhakken, voelde je welke veranderingen je wil(de) invoeren. Alles wat ‘ruis’ geeft was en is een teken dat iets niet meer klopt of werkt. Vertrouw erop dat als je de ene deur sluit, er een nieuwe deur zal openen. Vooral tijdens deze volle Maan van de Langste Nacht! Het blijft echter een spannende tijd. Ook, omdat een eclips iets in de schaduw zet, dat je er even niet goed bij kunt wat je nou eigenlijk wel wilt en hoe. Blijf voelen wat jou inspireert, wat energie geeft, welke nieuwe wegen er zijn en welke oude paadjes klaar zijn.

Ceres staat voor zorgzaamheid, bescherming, koestering en voeding – zij staat ook bij Saturnus en Pluto en dat geeft wat compassie en mededogen, wekt de zorg voor de natuur (in jezelf en buiten jezelf). Het maakt dat je lief bent voor jezelf (wat heb JIJ nodig?) en vertrouwen hebt in je gevoel.
Mercurius en de Zon staan heel dicht bij elkaar – dat maakt dat je je identificeert met wat je denkt. Maar je bent niet je gedachten. Je hebt gedachten! Daar kun je zelf invloed op uitoefenen. Wees je dus bewust van wat je denkt, stelt of aanneemt voor waar. Breng je aandacht ook naar je gevoel, je intuïtie, want dat is eigenlijk de enige raadgever waar je veel aan hebt in de hectische wereld…Bron: Petra Stam www.petrastam.nl

 

One Comment on “10 januari volle maan en maansverduistering”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *