Reacties en meningen

♦ Dankjewel voor het mooie boek dat je geschreven hebt! ik heb het in een ruk uitgelezen en wow het is prachtig! De tranen liepen de hele tijd over mijn wangen, het is zo mooi om te lezen. Net als je eerste boek zal ik deze ook meerdere keren lezen om alles op zn tijd binnen te laten komen, maar dank dank voor dit mooie boek schrijven en uitgeven!

♦ Healingcursus
Momenteel ben ik met deze workshop bezig. Ik vindt workshop ook een beter woord dan een cursus ondanks dat je handvatten geleerd krijgt.
Maar door de aanwezige energieën en de interactie met elkaar verlopen deze dagen zoals ze klaarblijkelijk moeten gaan verlopen.
Het is een aanrader voor iedereen, ongeacht op welk niveau je jezelf aan het ontwikkelen bent.
Als je deze site gevonden hebt dan is het ook de bedoeling, mijn mening, dat je pad langs deze weg loopt.
Al ga je in de toekomst er niet veel meedoen, het geeft zoveel meer inzichten over jezelf en bevestigd wat je al weet maar niet durft uit te spreken.
Joke, niets dan lof. Ymo

♦ Fijn om erachter te komen, dat er meer mensen zijn, die hetzelfde voelen en denken als ik. Ik heb mezelf beter leren kennen. Ik sta veel steviger in mijn schoenen: Ik laat me niet meer overrompelen, kom maar op! Nu weet ik dat het mijn taak op deze wereld is om anderen te helpen. Healing werkt aan twee kanten: andere mensen voelen zich er beter door, terwijl het mezelf ook veel voldoening geeft om te zien dat ik andere mensen blij kan maken. Ilona

♦ Basis training
Allereerst vond ik het een hele mooie cursus! Ik heb het als een waardevolle cursus ervaren, waarbij ik veel heb geleerd over mezelf! Ik heb het ook als een rolercoster van emoties ervaren, waarbij ik heen en weer geslingerd werd tussen verwondering en verdriet. De groep vond ik heel prettig en voelde veilig.

♦ Ik heb het heel intens ervaren. Er komt allemaal oude gebeurtenissen terug en voel me eigenlijk een beetje neergeslagen. Ben er wel maar eigenlijk ook niet. Voel het als een soort verwarring en heel moe. Ook keelontsteking gehad. Ik heb ook hele heftige dromen en de geluiden zijn veel helderder. Als iemand tegen me praat lijkt het wel of ik er niet ben. Doe elke dag 2x de gronding en bescherming en probeer te focussen op het positieve maar het is moeilijk. Verder zie ik lichtflitsen en fluistering soms in mijn oor. De luchtdruk is soms anders. Het waren 2 hele bijzondere dagen met bijzondere mensen en ben heel dankbaar dat ik daar bij mocht zijn. Het heeft veel teweeg gebracht.

♦ De cursus heeft heel veel in werking gezet.
Ben me meer bewust geworden van energie van anderen, maar ook het idee dat ik er meer last van onder vind.
Eigenlijk merk ik het, ben emotioneler. Kan ook meer invoelen bij mensen waarmee ik in gesprek ben wat er is en raak die gene dan ook met wat ik zeg. Ook ben ik gelukkig weer wat opener geworden. Was me weer wat aan het sluiten. Probeer beter te gronden en merk als ik mensen achter de roos zet dat dit helpt. Ook als ik het vergeet kom ik me zelf daarin tegen, blijf er dan last van hebben. Of de kundalini werkt vind ik moeilijk om te zeggen. Maar denk toch wel dat dit zo is, want er is toch heel wat gaande merk ik ook al kan ik dat niet echt benoemen. Ben blij dat ik de basis training heb gedaan.
Vond het echt heel bijzonder om met deze groep mee te mogen doen. Dank je wel voor deze cursus Joke

♦ Wat was het een bijzondere cursuservaring! We vonden het ook allemaal hele mooie mensen met ieder hun eigen verhaal, maar steeds opnieuw vonden we raakvlakken met elkaar. We hopen dat de anderen ook verder kunnen met datgene wat voor hen naar voren kwam. Hun verhalen hebben ons erg geraakt.
Ook waren we erg onder de indruk van jouw kwaliteiten om zo’n pittige cursus van 2 dagen te begeleiden. Je bent erg betrokken en je hebt iedereen in het vizier, wat een heel veilig gevoel geeft. Alles was tot in de puntjes voorbereid en geregeld, wat een heel goed gevoel geeft! Echt geweldig gedaan Joke!

♦ Innercirkel weekend. De afgelopen 2 jaren waren voor mij heel heftig doordat ik actief aan de slag ben gegaan met mijn allergrootste wens, mama worden. Helaas heeft dit (nog) niet zo mogen zijn en merkte ik dat ik door de teleurstelling keer op keer, steeds verder van mezelf en van mijn pure wens kwam af te staan. Via een goede vriendin kwam ik bij Joke terecht voor een reading. Dit heeft een deur in mezelf opengezet wat ik lastig vind om onder woorden te brengen en waar ik alleen van kan zeggen dat het zo goed voelde en wat ik alleen maar verder wilde onderzoeken en ervaren op mijn eigen tempo. Na een aantal meditatieavonden te hebben gevolgd, kwam ik tot een geheel nieuwe bewustwording. Het weekend was voor mij extra bijzonder om even geheel uit mijn eigen drukke hectische leven met alle afleidingen te stappen en op een heerlijke plek met fijne mensen nog weer stap dichterbij jezelf te komen. Joke is een uitermate fijne spiritueel begeleider die aandacht heeft voor het groepsproces en altijd tijd maakt/ heeft voor de individuele behoeftes en sterker nog vaak al jouw behoefte aanvoelt en daarna handelt. Joke wil en kan je alles aanreiken en vindt het wel belangrijk dat je er zelf iets mee doet. Alles is okay, ook als je er verder niets mee doet, je bent zelf verantwoordelijk voor je keuzes en dus de bijbehorende consequenties. Door de ongelooflijke mooie geleide meditaties met de (persoonlijke) boodschappen die ik via Joke heb gekregen in dit weekend, heb ik me nog meer leren gronden en beschermen en ben ik me bewust geworden van het feit dat ik veel van mijn energie zomaar weggeef en negatieve energieën oppak van anderen. Hier voor heb ik goede handvatten van Joke gekregen om er ook in het dagelijks leven mee aan de slag te gaan. Het weekend heeft mij weer een stapje dichterbij mezelf gebracht, meer inzicht in mezelf en vertrouwen gegeven. Ik heb een innerlijke rust ervaren door het toelaten van emoties en ben niet meer bang voor wat er loskomt of gaat gebeuren, je hoeft je niet met alles te verbinden. Ik voel me gedragen en niet meer alleen. Ik ervaar een (hernieuwde) verbondenheid met het licht en wil dit graag verder uitdiepen en onderdeel van mijn dagelijks leven laten zijn. Ook heb ik kennis gemaakt met de wondere wereld van de stenen en kristallen, hoe bijzonder om te zien dat een steen veranderd en steeds weer iets nieuws laat zien. Ik ben dankbaar, dankbaar voor Joke en dat zij met haar gave op mijn pad is gekomen en dankbaar dat ik mijn ogen, hart en ziel er voor heb open gezet….het brengt me zoveel en dit is voor mijn gevoel nog maar het begin. Maike

♦ Het was een indrukwekkend en warm weekend in prachtige kloostersferen.
En wat ben jij een gastvrouw!
Voor mij precies de goede balans in activiteiten. Precies dat wat ik nodig had !
Weg gaan was een dingetje voor mij en terug komen thuis was fijn maar de dag daarna werken was te heftig. Alle ervaringen/emoties moesten nog even indalen.
Heb de eerste dagen nog mooie meditatie momenten beleeft thuis.
Echt nog contact kunnen maken met t kind in mij…. En dat is fijn….
Nu merk ik dat ik weer volop t leven in gezogen wordt waarin weinig tijd is voor bezinning. Maar ik ga t proberen vast te houden .
Ik heb wel grote stappen gezet in mezelf ! En dat vergeet ik nooit meer.
Daardoor ben ik nu rustiger en zekerder .
Dankjewel voor dit prachtige verrijkende weekend en voor dat moment even samen. Anomiem

♦ Zo’n weekend is zeker voor herhaling vatbaar..de rust..de eenvoud..het zo dicht weer bij jezelf komen en het gezelschap uiteraard. Voor mij was het op het gegeven moment ook confronterend….We hadden zo’n mooie meditatie gedaan met de engelen en lichtmeesters in ons midden..als één van ons en één met ons… en s’anderendaags zo tegenstrijdig dan door de preek in de kerk….en dat heeft wat bij mij teweeg gebracht !! Confronterend maar o zo mooi…en ook in combinatie met wat al het hele weekend zo duidelijk werd door meditatie..kaartjes..mandala’s…ik mag er gewoon voor gaan !!!En wat is er al veranderd de laatste weken…al wat me zo’n moeite kostte om los te laten of weg te doen..ben ik nu volop mee bezig ! Ik heb al heel wat geschonken aan mensen die zich inzetten voor minderbedeelde mensen en het voelt goed ! Ook heb ik stappen gezet op werkvlak….waar ik eerst zo bang voor was..ook de onzekerheid..de stap is gezet ! In vol vertrouwen nu mijn engel altijd bij me dragende nu..bewust zijn van hun bescherming en vertrouwen…
Ik denk nog dikwijls aan dat weekend..allemaal mooie mensen..en elk met hun verhaal, pijn of verdriet , maar ik weet dat toen mooie stappen zijn gezet voor iedereen , met dank aan jou! Anoniem

♦ De meditatieweekenden zijn in elk opzicht een prachtig kado. Het samenzijn met mensen die me begrijpen, de warmte en openheid die me steeds weer raakt. En bovenal de prachtige lichtmeditaties waarin ik alle engelen en lichtmeesters steeds weer mag ontmoeten, waar ik mezelf nog dieper mag doorgronden en de oneindige liefde mag voelen. De boodschappen die ik via Joke mag ontvangen vanuit het licht en het vertrouwen in het licht, dat ik meer en meer mag ontwikkelen. En dat alles in een fijne, ontspannen en respectvolle sfeer onder begeleiding van Joke. Ik ben dankbaar… en kijk uit naar het volgende weekend. Ramona

♦ Graag wil ik je bedanken voor je blog.
Ik kijk iedere dag of er iets nieuws is. Het doet me goed!
Dank dat ik iedere dag mag genieten ook al begrijp ik de astrologie niet altijd.

♦ Super dank je wel voor al de mooie dingen die je in korte tijd via en van jou heb moge ontvangen. Voel me naar de healing de stuk lichter en vrijer. Ben er nog niet helemaal maar daar ligt voor mij nog dingen te doen.

♦ Via het internet ben ik bij Joke terecht gekomen. Een afspraak gemaakt voor een reading. Wauw wat was dat bijzonder! Er vielen voor mij veel puzzelstukjes op zn plek. Momenteel volg ik de geleide meditaties bij Joke. Die zijn zo mooi! Tevens krijg ik na elke meditatie mooie inzichten. De tools die Joke mij gegeven heeft helpen, en deze pas ik dagelijks toe. En ik merk hoe mijn 2 dochters hier in positieve zin op reageren. De begeleiding die Joke geeft is heel fijn! Heel zuiver! Onwijs dankbaar dat Joke op mijn pad terecht is gekomen! Dankjewel lieve Joke!

♦ Ik ben bij Joke begonnen met de geleide meditaties en dat beviel zo goed dat ik inmiddels (ruim vijf jaar later) al vele cursussen, workshops, losse consulten en weekenden heb meegemaakt. Joke is een unieke persoonlijkheid, lekker down to earth en tegelijkertijd in zuivere en oprechte verbinding met het hogere. Elke keer weer haal ik er zo veel uit; op allerlei manieren word ik gestimuleerd in mijn groei als mens door de boodschappen die ik via Joke ontvang. Daarnaast heb ik in de loop der jaren dankzij Joke steeds beter geleerd om op mijn eigen intuïtie te vertrouwen en steviger in mijn schoenen te staan. Inmiddels woon ik niet meer in de regio maar omdat ik mijn regelmatige ‘dosis Joke’ niet wil missen blijf ik terugkeren. Titia

♦ Joke kwam ongeveer 5 jaar geleden tijdens een voor mij zeer stressvolle periode op mijn pad. Regelmatig helpt ze mij met raad en daad in tijden als ik het moeilijk heb of ergens vastloop.
Joke heeft zich in haar leven als primaire doel gesteld om anderen met haar kennis en ervaring in de energetische wereld alle hulp te bieden die mogelijk blijkt. Dit doet ze afgestemd op deze energetische wereld altijd op een respectvolle, vriendelijk, laagdrempelig en prettige manier.
In de afgelopen jaren neem ik regelmatig deel aan door haar georganiseerde ontspanning weekenden in kloosters, workshops of door het bijwonen van meditatieavonden. Op afspraak geeft Joke ook readings of een healing, uit ervaring weet ik dat er altijd verrassende zaken aan het licht komen.
Ik ervaar deze momenten als een waardevol onderdeel van mijn bewustwordingsproces.
Na een reading of healing sessie vertrek ik dan ook weer met veel inzichten en adviezen die ik op mijn levenspad goed kan toepassen.
Joke is als geen ander in staat om vanuit haar mensgerichte en liefdevolle houding anderen spiegels voor te houden en kan, altijd op een respectvolle wijze, waar nodig ook confronterend zijn.
Ze is er altijd op gericht om het beste in mensen naar boven te halen.
Ik voel mij dan ook erg dankbaar dat ik Joke in mijn leven heb leren kennen.
En zodra ik dat aangeef ik altijd gebruik mag maken van haar kennis, inzichten en visie. Dank je wel Joke en ik hoop dat je nog lang een onderdeel in mijn leven blijft mag blijven. Carla

♦ Ik kwam Joke tegen in een zoekende periode van mijn leven. Puberkinderen, vaak afwezige echtgenoot, drukke baan. Ik was de balans volledig kwijt.
Sterker nog, ik was mezelf volledig kwijt! Dat ben ik me pas gaan realiseren na een aantal meditatie sessies bij Joke.
De rust en energie in de groep, de uitleg en inzichten die Joke gaf, maakten dat ik heel langzaam weer tot mezelf kwam.
Vanaf dat moment realiseerde ik me dat ik mijn leven een veel diepere en bewustere invulling kon geven dan ik had gedaan. Ik wilde verdieping! Mijn eerste verdiepingsweekend in het klooster was heftig, maar tegelijkertijd een openbaring.

♦ Wanneer krijg je nou de kans om tweeëneenhalve dag zo intensief met jezelf bezig te zijn in de veiligheid van een groep met gelijkgestemden?
Fantastisch! Eenmaal op dit pad wil je er niet meer van af.
Het pad is het doel…zo ervaar ik het elke keer weer.
De weg naar jezelf is de prachtigste weg die je kunt gaan. Joke coacht door de zware stukken en soms donkere processen met rust en bekwaamheid.
In een fase waar ik niet door heen kwam heb ik een regressie sessie gedaan met Joke. Onvoorstelbaar hoe je je overtuigingen, gedragingen ineens in een ander licht kunt plaatsten, begrijpen en kunt loslaten.
Dankzij Joke ben ik een ander mens…en daarmee bedoel ik dat ik eindelijk mezelf heb leren kennen en liefhebben. Ze is niet meer uit mijn leven weg te denken! Ik verheug me op de nieuwe activiteiten, zoals de thema sessies. Jolanda

♦ Joke is een warme en integere persoonlijkheid die op een zeer hoog spiritueel niveau werkt, maar tegelijkertijd stevig met beide benen op de grond staat. De boodschappen die ze doorkrijgt, zijn gedetailleerd en duidelijk, totaal niet zweverig of vaag; je kunt er echt mee uit de voeten. Ze begeleidt haar workshops, cursussen en weekenden altijd op een zeer positieve en enthousiaste wijze. Mijn spirituele groei is met enorme sprongen vooruit gegaan sinds zij mij een reading heeft gegeven en ik haar activiteiten ben gaan volgen. Ik kan Joke iedereen van harte aanbevelen! Dineke

♦ Wat me naar jou, Joke heeft gebracht was in eerste instantie een reading na het overlijden van mijn zoon Aaron. Daar hoorde ik, dat je ook Engelenmeditaties gaf, dat wilde ik erg graag meemaken. Voor mij voelde dat als een soort thuiskomen, in mezelf maar ook bij jou. De eerste Kerst Engelenmeditatie zal ik nooit vergeten.Ik was zo ontroerd in mijzelf en de ontmoeting met Maria Magdalena tijdens de meditatie. Weten dat er altijd Engelen, Meesters en dierbare overledenen om je heen zijn om je te steunen, als je er maar om wilt vragen en er voor open wilt staan. Op de een of andere manier, raak ik tijdens je meditaties heel snel en gemakkelijk en heel diep bij mezelf. Persoonlijk vind ik het dan heel prettig in je nabijheid te zitten, voelt als heel vertrouwd. Margreet

♦ Hoi Joke, wat een bijzondere sessies geef jij! Nog niet eerder zo mooi ervaren. Engelen ze zijn altijd inmijngedachtengeweest en nu….nu weet ik dat ze er zijn en vertrouw steeds meer opmijzelf en de engelen. Dank je voor deze prachtige engelen sessies en de hulp en begeleiding die ik van jou mag ontvangen.

♦ Lieve Joke, wat kan ik zeggen over deze bijzondere avonden…..hoe kun je dit uitleggen? Met geen woord is te beschrijven wat ik en de hele groep ervaart tijdens jouw engelen en meer sesies. Een ervaring die men zelf moet ervene om zelf een gevoel/beeld te krijgen. Ik weet wel, als je twijfelt of er engelen bestaan? na deze sessies weet je het gewoon!

♦ ‘In een, voor mij moeilijke periode van mijn leven, heb ik Joke leren kennen. Dat ging op een heel toevallige wijze… Nu weet ik dat toeval niet bestaat, het moest gewoon zo zijn. Mijn eerste ervaring was die met een meditatieweekend in het klooster in Mol. En dat was een heel bijzondere! In de specifieke, serene sfeer van het klooster kwam ik hele lieve mensen tegen, het voelde als thuiskomen in warmte en acceptatie. Onder de directieve, oprechte en warme leiding van Joke hebben we gemediteerd, getekend, gewerkt met zeer bijzondere stenen, gehuild en gelachen. Na dat weekend moest ik echt weer even landen in de werkelijkheid. De opgedane energie en ook rust in mezelf deden me erg goed. Zo goed dat ik inmiddels meerdere weekenden mee ben geweest. Ze hebben me stuk voor stuk geholpen het contact met mezelf te verbeteren. Ik ben dan ook heel blij met mijn ontmoetingen met Joke, haar activiteiten, en niet te vergeten haar prachtige stenen! Margreet

♦ Heel,Heel hartelijk dank voor de mooie reading. Heel veel aan gehad en wat een zuiver en mooi mens ben je. Heel spiritueel en verbonden met het mooie grote heelal. Zo’n pure kracht vindt je niet vaak meer. Dank je en Namesté!

♦ Alle workshops die ik tot op heden gevolgd heb hebben voor mij altijd direct een toegevoegde waarde op zeer kort termijn en nemen, naar mate de tijd verstrijkt, een verdieping in mijn leven en mijn functioneren in. Het leert mij veel over mezelf en mijn ervaring tijdens workshops is ook dat het altijd een periode betreft waarin veel mag en gaat gebeuren. Ze lijken altijd op het juiste moment in mijn leven plaats te vinden. Snel maak ik dan in positieve zin stappen vooruit op mijn levenspad. De begeleiding van Joke zelf is in mijn beleving; sereen, zachtaardig, respectvol en ten aller tijde is ze bereidwillig om je weer verder te helpen mocht je even vastlopen tijdens de energetische tocht. Carla

♦ Vanaf de eerste keer dat ik bij Joke totaal onverwacht aan het tafeltje ging zitten was er voor mij iets van ja, dit voelt erg goed. De warmte en het vertrouwen was duidelijk voelbaar en aanwezig.Ik begon zoals ik altijd doe over iedereen behalve over mijzelf, totdat Joke zei, dat zetten we voor nu even aan de kant , en nu jij!Wauw dat was even heftig. Ik zelf woon niet in de buurt en moet toch steeds ruim 45 minuten rijden, als het verkeer mee zit, maar omdat het voor mij zo goed voelt, heb ik het rijden er graag voor over.
Inmiddels heb ik diverse workshops gevolgd.
Intuïtieve ontwikkeling, Healing cursus , Kristallen en Engelen, de thema en de normale meditaties

♦ Alle cursussen en workshop kwamen op een moment in mijn leven waarvan ik soms dacht hoe kan het zo samen vallen. Gingen diep, waren speciaal en mooi, het vliegt voorbij, altijd jammer als het weer klaar was.
Ik vind het altijd heel bijzonder waarom iemand op dat moment kiest om die of die cursus te gaan volgen.
Altijd viel mij op is er een enorm goede groepsenergie. Dit merk je in de groep er is altijd een grote saamhorigheid.
Heel veel inzichten en innerlijke rust, ondanks zware processen in mijn persoonlijk leven hebben al deze inzichten die Joke en de Engelen mij gaven mij er doorheen geholpen.
De begeleiding van Joke is heel fijn , respectvol, sereen en vooral ook eerlijk .
Ik ben heel erg blij Joke te hebben leren kennen, en heel erg dankbaar voor wat zij mij heeft geleerd en de voor inzichten die ik kreeg.
Ik kijk enorm uit naar het engelweekenden, deze weekenden zijn echt heel speciaal je blijf je in de sfeer, waardoor ik beter bij mijzelf kan komen.
Even weg van het alledaagse, maar samen met gelijkgestemden in een hele mooie fijne warme sfeer.Kan niet uitleggen hoe speciaal dit is. Ik zou zeggen ga het ervaren.
Joke bedankt voor wie jij bent en voor de verrijking in mijn leven. Monique

♦ Voordat ik bij Joke kwam voor een reading was ik totaal niet bewust van mezelf. Angstig en alleen maar bewust van wat de buitenwereld van mij verwachtte. Door de reading kreeg ik het gevoel alsof ik weer in de rails gezet werd. Ik wist ineens weer wat ik hier (op aarde) kwam doen. Vanaf dat moment ben ik deze rails gaan volgen en ben gaan mediteren en heb allerlei mooie cursussen gevolgd bij Joke. De Intuïtieve cursus was zeer bijzonder en emotioneel en de kristalcursus vond ik ook prachtig. Ik dacht dat ik niet zoveel met kristallen had maar toen ik ze allemaal voor me zag liggen met ieder z’n eigen verhaal was ik diep ontroerd! Mildred van Dijk

♦ De diverse cursussen die ik bij Joke heb gevolgd waren allemaal erg leerzaam. Wat mij opvalt is dat het zo mooi diep gaat en je er echt door geraakt word. Het geeft je inzichten en verdiept door de fijne meditaties en de aanwezigheid van Joke. Ik ben er altijd erg blij mee. Kijk er met plezier naar uit zodra er weer iets nieuws komt. Stephanie

♦ De thema middagen van Joke zijn altijd weer een feestje! Deze maand was het thema ‘verbinding’.Je kan alleen in verbinding zijn met anderen als je de verbinding in jezelf hebt gevonden.Door hier met elkaar over te praten en te mediteren, kwamen we tot prachtige inzichten en werden er mooie en soms heftige processen zichtbaar. Joke’s persoonlijke voorbereidingen dragen hier zeker aan bij; een hanger met verbindingswoorden, kaartjes met persoonlijke teksten en een uitgebreide reader om thuis de verdieping uit te werken.
Wat ik altijd fijn vind is dat de inzichten direct toepasbaar zijn. Joke maakt ze concreet en toepasbaar. Dus na een middag werken aan jezelf (werk aan de winkel!), keer je altijd krachtiger terug in de wereld.
Dank je wel Joke!
Jolanda

♦ Lieve Joke, Ik had over jouw gehoord via een oud collega, alleen ik was nog niet zover om de stap te nemen, het heeft wel iets van een ruim jaar geduurd.
Maar op een moment in een andere fase van me leven was ik toch weer op zoek om me verder te willen ontwikkelen, spontaan kreeg ik in die periode een nieuwsbrief van jouw binnen, en ik begon te lezen over wie jij was en wat jij zoal deed, ik zag dat je een boek had geschreven en deze meteen besteld. Alles sprak mij aan en ik had contact op genomen, en toen was het zover op 14 maart had ik mijn eerste reading bij jouw, wat vond ik het spannend, en wat een mooie opening voor mijn verdere persoonlijke groei, en te horen dat mijn overleden oma bij me is, die jaren voor mij had gezorgd.
Nu inmiddels 5 maanden verder, en ik heb de healing , de kristallen cursus en de cursus innerlijke verdieping bij je gevolgd.

♦ Twee weken geleden op een prachtige locatie Samaya, voor het eerst een Thema middag ervaren van jouw, IN VERBINDING…alles zo mooi in harmonie, hoe je begon met een draad door de kring door te geven zodat we echt in verbinding met mekaar zaten, de mooie kaartjes die je voor iedereen had gemaakt wat voor een ieder zo aan sloot en bevestigend was in samenhang met de fijne meditaties.
Ik heb deze middag met plezier, harmonie en echt in verbondenheid ervaren met mekaar, zoveel inzicht mee gekregen betreffende mezelf, en waaraan ik kan werken om dichter bij mezelf te komen in liefde en vertrouwen.

♦ Joke het was een bijzonder mooie middag met zoveel inhoud, en bij thuiskomst voelde ik me heerlijk en die avond heel diep geslapen.De volgende dag had ik nog een dag helemaal in stilte voor mezelf genomen, de vaste meditatie oefeningen gedaan en van de middag de van jouw geleerde oefening voor een harts – verbinding met jezelf…wat gebeurde er veel in mij, gevoel van onzekerheid, eenzaamheid, tranen en stiltes…en toen ik mijn ogen opende vloog er zacht dansend een mooie witte veer voorbij mijn grote en lichte raam, en dat terwijl ik op 4 hoog woon, ik kon mijn ogen niet geloven, met tranen en vol verwondering keek ik de veer na, het antwoord aan mij dat ik niet alleen ben…

♦ Joke sinds ik bij jouw kom is er al zoveel in mijn persoonlijkheid veranderd en meer inzichten verkregen zodat ik verder aan mezelf kan werken in liefde naar mezelf,en dat is juist zo mooi van het leven, we mogen allen, ieder zijn of haar tijd en tempo nemen om te ontwikkelen en te groeien.

♦ Joke ik kan niet anders dan je steeds weer te bedanken, zo fijn dat ik jouw ontmoet hebt om me te helpen in mijn processen.
Ik kom altijd met plezier bij je, en ik kijk dan ook enorm uit naar het innercirkel weekend in September wat jij ongetwijfeld ook weer met zoveel aandacht en liefde zal organiseren.
Veel liefs en een warme harten groet,
Mieneke

♦ Laatst de workshop “in verbinding” gevolgd. Het is altijd een bijzondere middag, goed verzorgd en goed begeleid, waarbij ik verder in contact kom met mezelf en door Joke tools aangereikt krijg om toe te passen in de praktijk. Heerlijk om je onder te dompelen in de fijne energie van Joke en de engelen om ons heen en hier op aarde. In verbinding met jezelf en met andere gelijkgestemden. Wat mij telkens weer laat zien wat er collectief en individueel speelt, helpt om te scheiden wat is van mij en wat van een ander. De tools zijn makkelijk toe te passen in de praktijk, zodat je ook na de workshop aan de slag kan blijven met jezelf….in verbinding!
Liefs Maike

♦ Engelen en kerst. Een leegte wordt opgevuld, een leegte die eerder gevuld werd met verplichtingen en overmatig eten wordt nu opgevuld met licht. Hét licht, het goddelijk licht. Kerst wordt weer waar het ooit voor was bedoeld. Een feest, een feest van het licht verbonden in eenheid met de dierbaren om je heen. Kerst is voor mij veranderd door vlak voor deze dagen een meditatie te mogen doen waarin de vervulling en de wensen van diepe vrede op de voorgrond staan. Het contact met je eigen kern en wezen, het contact met de engelen en lichtmeesters en het met elkaar mogen verspreiden van het licht op aarde maakt dat kerst weer zijn ware betekenis krijgt, zijn ware bedoeling. Maakt dat het onbehagen van moeten voldoen aan verplichtingen wegvalt omdat het weer gaat om de essentie. Vrede te vinden in jezelf en het daarmee te creëren voor ieder mens en ieder wezen op deze aarde, met hulp van boven. Dat is wat de kerstmeditatie voor mij is en ieder jaar weer voor mij heeft gedaan.

♦ Lichtkinderen. Een tijd geleden spraak ik mijn zorgen uit over Jasper aan een goede vriendin. Zij vertelde mij over Joke en dat een bezoek aan haar meer rust en duidelijkheid zou kunnen geven. Het geval was dat ik met een jongetje samen was die heel slecht in z’n vel zat. Gepest op school geen vriendjes. Een hele slechte slaper die van alles in z’n slaapkamer zag staan.
Alles zonder benen en tv’jes die op de muur beelden lieten zien waardoor hij niet in slaap kwam en midden in de nacht continu naast m’n bed stond.Moe en vreselijk ongerust gestresste moeder. Een kind dat doodmoe was en doodongelukkig.
Pech voor Jasper was dat z’n ouders in een ‘vechtscheiding’ zaten waardoor mijn hulpvraag niet werd beantwoord. Een kind heeft twee ouders en die moeten beide toestemming geven als je hulp wil in het reguliere hulpverlening.
Ik was op den duur ten einde raad….. Gelukkig dat die vriendin kwam met het telefoonnummer van Joke.
Na even nadenken heb ik een afspraak gemaakt.
Jasper heb ik verteld dat we naar Joke gingen om thee te drinken en dat zij hem zou kunnen helpen met de vervelende nachten en beelden.
Spannend vond ik het………!
We kwamen binnen en Jasper ging direct in een kleermakerszit tegenover joke zitten!!! Heel bijzonder wat daar gebeurde…..Joke zij tegen Jasper: vertel wat kan ik voor je doen?
Jasper vertelde over z’n nachten en wie er allemaal bij hem waren…
Dat hij last van z’n hoofd had. En dat die hoofdpijn niet kwam van niet m’n bril dragen hoor mam!
Joke vroeg naar z’n buik. Jasper bevestigde dat hij af en toe enorme buikpijn had. Joke vertelde hem dat hij een beetje was als haar,…..heel gevoelig en dat de bloem op z’n hoofd te ver open stond…….ik was heel verbaast en wat een emotie Joke snapte hem?
Ze heeft Jasper voorgedaan en uitgelegd wat hij daaraan kan doen. Ook heeft ze Jasper uitgelegd over het slapen en dat hij daarbij hulp kan vragen.
Ze vroeg aan Jasper en wil je je moeder iets vragen of leren…?
Nou dat wilde hij wel. Ze moest meer met haar hoofd en gevoel er zijn. Meer aanwezig zijn.
Zo daar kon ik het mee doen!
Joke boog naar me toe en zei; stop met je schuldig voelen. Hij is zo geboren en is een groot cadeau!
Zo dat was stof tot nadenken voor deze moeder die zich enorm schuldig voelde door de scheiding.
Jasper kreeg het advies om om, met mij hand in hand, te gaan springen.
Terug met de voetjes op de aarde…..hij was soms niet te bereiken!
We zijn hard aan de slag gegaan. We kregen eindelijk rust met alle oefeningen en adviezen. Het heeft een hoop duidelijk gemaakt.
Jasper ging beter slapen en kon beter met andere kinderen overweg. Het heeft een tijd geduurd …nu een gelukkig kind met vriendjes en minder aanvaringen. Waardoor het voor iedereen een stuk gezelliger is.Jasper heeft me de laatste jaren continu een spiegel voorgehouden en ik heb, met vallen en opstaan, daarvan geleerd.
Nu na een moeilijke periode is het Jasper die tegen mij zei; misschien moet jij eens met iemand gaan praten?
Jasper is mijn spiegel en mijn cadeau in dit leven.
Jasper en z’n zusje zorgen dat ik leer en zo een gelukkig completer mens ben.
Lieve Joke dank je voor je inzicht en begeleiding van deze mooie kinderen.
Jasper z’n proces was ook mijn proces met elkaar verbonden door elkaar verbonden.
Lieve groet, Petra
Moeder van twee prachtige kinderen

♦ Boek Engelen om je heen.
Beste Joke,
Tijdens de mooie zomerdagen heb ik met belangstelling jouw boek gelezen.
Vond het heel mooi en soms ook verrassend. Je hebt al veel bijzondere dingen mogen doen. Heel helend.Soms vroeg ik me af…wordt het niet te veel voor je. Er is veel meer dan ik me voor mogelijk had gehouden. Als kind was ik zelf al geïnteresseerd in het ‘ onzichtbare ‘.Die belangstelling is steeds meer toegenomen.Jouw boek heeft me het inzicht gegeven dat er een oneindige bron van goedheid om ons heen is.
Wilde ik je even laten weten!

♦ ♦ ♦ ♦Quotes over het boek

♦ Een 10 met een griffel! Dit boek moet toch absoluut uitgegeven gaan worden, deze boodschappen en deze informatie moeten verspreid worden!

♦ Ik kon het manuscript niet meer weg leggen moest het in 1x uitlezen…..

♦ Het heeft me tot nadenken gezet, ik heb helemaal niets met deze materie maar nu….

♦ Het heeft me enorm geholpen, ik heb een keus gemaakt voor mezelf….

♦ Ik moest zo verschrikkelijk huilen, zo mooi is het verhaal over de dood is geen einde…..

♦ Ik heb het boek gelezen en ben zeer onder de indruk. Niet omdat ik gelovig ben of in engelen geloof. Het is echter zo duidelijk omschreven en het geloof van Joke is zo overtuigend dat ik het graag wil, geloven, bedoel ik. Maar mijn rationale denken is zo sterk dat ik het niet kan, maar iets in mij…
Ik waardeer het boek omdat het mij uitlegt hoe mensen denken die wel geloven, en verdomd(sorry), het is wel overtuigend hoor!
Dus, voor iedereen die interesse heeft, eigenlijk ook voor iedereen die het niet begrijpt, is dit verplichte kost, absoluut aanbevolen. Willem Mulder

♦ Ik heb je boek uit en een recensie geschreven op Bol.com, vijf sterren krijg je van mij. Je hebt prima werk afgeleverd, zelfs mijn persoon die van nature behoorlijk sceptisch is bleef geboeid lezen. Je kwetsbare opstelling in het begin vond ik heel sterk, de verhalen van de personen in je sessies geven een duidelijke meerwaarde aan het boek.
Top gedaan, dit moet een bestseller worden in het genre, kan niet anders!

♦ Prachtig en met liefde voor de materie omschreven. Het is geen kwestie van geloven maar meer te begrijpen. De openhartige en kwetsbare opstelling van de schrijfster maakt dit een zeer boeiend boek. De verhalen in het tweede deel beschrijven gebeurtenissen die het boek een duidelijke emotionele meerwaarde meegeven.

♦ Aanbevolen, al is het alleen maar om het te begrijpen.

♦ The last 2 years have been very difficult for me as I have been active in realizing my biggest wish to become a mother. Unfortunately, this has not (yet) happened and I have realized that through the repeating disappointments I had moved further from my true self and with this stepping away from my long-held wish. Through a good friend I came into contact with Joke and had a reading with her. This opened a door within myself that I cannot describe in words but what I can say is that it felt so good and I will investigate and experience this further at my own tempo. Following many meditation sessions, I came to a totally new level of consciousness. The weekend was extra special as I was able to leave my hectic life with all its distractions behind me and be in a lovely place with nice people and to take another step closer to my true self. Joke is an extremely good spiritual leader that pays attention to the group dynamic and always makes/has time for individual needs and even has felt what your needs are and how to treat them. Joke can and will give you everything you need and thinks it’s important that you move forward with this information. Everything is good even if you do nothing further with the info, you are responsible for your choices and the consequences that come from this. Through all the unbelievably beautiful guided meditations with the (personal) messages that I received via Joke during the weekend I have been able to ground and protect myself and am now conscious that I give a lot of my energy away and take on negative energy from others. Joke has given me good advice on how to put this into practice in my daily life. This weekend has enabled me to come a step closer to my true self, tact with my have insight into myself and given me a sense of trust. I have experienced an inner peace by opening myself up to emotions and am no longer afraid of what I feel or what may happen, I don’t need to connect with everything. I feel as though I am being carried, that I am no longer alone. I now experience a (renewed) connection with the light and would now love to deepen this feeling by making it a part of my daily life. I have now got to know the wonderful world of gemstones and crystals, it is so special to see that a stone can change, showing something different every time. I am thankful, thankful to Joke that she and her gift came onto my path and thankful that I have opened my eyes, heart and soul……. It has given me so much and I feel this is only the beginning. Maike.

♦ It was an impressive and warm weekend in the beautiful setting of the monastery. Joke, what an amazing hostess you are! There was exactly the right balance of activities for me, exactly what I needed! Being away from home was difficult for me and it was nice to return, but the following week I found very difficult. All the experiences and emotions needed to sink in and during meditations on my first couple of days back home I experienced some beautiful moments. I was able to make real contact with my inner child…. that was nice….. I now realize that as I am sucked back into normal life that I have little time for reflection but I am trying to hold onto the feeling. I have made big steps for myself! It is something I will never forget. This has made me calmer and surer of myself. Thank you for this beautiful enriching weekend and that moment together. Anonymous.

♦ This is a weekend that should be repeated……. the peace……..the simplicity……….to get back to yourself and of course the great company. It was also at a certain point, for me, very confronting. We had just completed a beautiful meditation together with the angels and Ascended angels….as one with us. Another day a church sermon which gave contrast and brought me so much!! Confronting but o so beautiful, and in combination with everything that was made so clear through the meditations, cards, mandalas……. I can now go for it!! There has been so much change in the last few weeks, everything that took so much effort to let go of I am now working on! I have already donated to people who themselves help the underprivileged, what a great feeling that is! I have also made plans for work, what I at first was so afraid of, the uncertainty, the first step is made! I have full trust in my angel that is always at my side, conscious of their protection and faith. I often think of this weekend, all the wonderful people, each one with their own story, pain or sadness, but I know that everyone made big steps in the right direction. Anonymous.

♦ The meditation weekends are in every way a beautiful gift. Together with people that understood me, their warmth and openness still touches me. Above all the beautiful light meditations where I got to meet all the angels and ascended angels and from which I can make deeper foundations and feel the unending love. The messages that I received via Joke from the light and the trust in the light that I can now develop further and further. All this in a nice, relaxed and respectful atmosphere under Jokes’ leadership. I am thankful, and look forward to the next weekend. Ramona.